یکی از نیازهای اساسی انسان برای زندگی موفقیت آمیز، برخورداری از آرامش و امنیت خاطر در زمینه های تربیتی، روانی و اجتماعی است. همه ما غالباً در معرض مشکلات و مسائلی قرار میگیریم که به دلیل محدود بودن دانش و تجربیاتمان به همفکری با دیگران نیاز پیدا میکنیم. تحولات و تغییراتی که در زندگی رخ میدهد. مانند قبولی در دانشگاه، ازدواج، دور شدن از خانواده و دوستان، گاهی ما را دچار اضطراب، تردید، نگرانی، تعارض و حتی بحران میسازد.
لازم به ذکر است هنگام سازش با محیطی جدید و تجربهای نو، داشتن احساسات فوق تا حد طبیعی است اما اگر این احساسات منفی از حد طبیعی بیشتر شود، میتواند باعث کاهش تمرکز آرامش و سلامت جسم و روان گردد. مشاوره پاسخگوی سه موقعیت اساسی است: 1- پیشگیری از مشکلات و بیماریهای روانی و اجتماعی2- درمان و بهبود مشکلات روانشناختی3- بالا بردن شناخت خویشتن و باوراستعدادها و توانمندیها.
مشاور کیست؟
در تعریف مشاور می توان گفت که : وی فردی متخصص و آگاه به اصول مشاوره ای است که با همکاری مراجع در جهت تسهیل تصمیم به فرد کمک می کند . باید توجه داشتمشاور تسهیل کننده است ؛ نه تصمیم گیرنده. مشاور فرد متخصصی است که با علاقه به دل مشغولیهای شما گوش داده و به شما کمک میکند تا درک بهتری از آنها داشته باشید و بتوانید با راحتی و کارآمدی بیشتری با مشکلاتتان مواجه شوید.
مشاوره چیست؟
مشاوره یكی از حرفه های یاورانه (Helping professions) است و حرفه یاورانه را میتوان حرفه ای توصیف كرد كه اعضای آن از آموزش و گواهینامه ویژه برای انجام خدمتی خاص و مورد نیاز همنوعان جامعه خود برخوردارند. مشاوره یک رابطه ی تخصصی بیین مراجع و مشلور که با طیب خاطر بیین این دو ایجاد شده و بر اصول و روابط حسنۀ انسانی مبتنی است . در این رابطه انسانی و تخصصی ، مراجع در خود شناسی ، تصمیم گیری مناسب و در ارضای معقول نیازهایش یاری می شود.